Tuesday, 26 July 2011

susahnye jadik student.

FORMULA BARU :
1.OKBOTPPKPMPTJT+JSPISQT=PIAGAM PELANGGAN,
2. KEJEPKB=CIRI
...ARGh..tensen2.banyaknye nak kene bace ni.

Sunday, 10 July 2011

USE YOUR GIFT TO BE THE WONDERFUL PERSON.

'GUNAKAN KELEBIHAN YANG ADA PADA KITA UNTUK MENJADI ORANG YANG TERBAIK'...ROBERT KIYOSAKI....

Saturday, 9 July 2011

INSYAALLAH..MAHER ZIN

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and that you’re so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can’t see which way to go


Don’t despair and never loose hope
Coz Allah is always by your side
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way


Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it’s way too late
You’re so confuse
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Coz Allah is always by your side
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Oohh Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one who can show me the way

Show me the way 4X

Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
We’ll find our way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
We’ll find our way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way

Wednesday, 8 June 2011

Siape kita untuk menghukum orang ??

mmmm....
How dare they said like that? aku xberape nak puas ati betul la ngan org ni..walaupun bukan kene kat aku.tp kene kat member baik aku..tp x mustahil sgt kene kat aku satu ari nanti. ..xkan nak wt keje kene tunjuk depan muke kot??xpun xkan nak canang satu kampung cakap "korang ,aku tgh buat keje ni".mehla tgk...

What will HAPPen Next?

Umar : Cik Ida, Umar nak tanye soalan ni.
Cik Ida : Ape?
Umar :Apa akan jadi dimasa depan?
Cik Ida :mmm.....zzzz..(susah jugak nak jawab soalan budak genius ni)

Beza budak sekarang dengan dulu.aku rase mase kecik aku sebaya umar xdelah soaln2 camni boleh telintas kat kepala.Time tu.main2.maka gula2.kene paksa belajr abc.. itulah zaman budak2 kite dulu2.tp budak2 sekarng aku rase too matured compared their ages.n then pas tu banyak pulak soalan lain timbul sampi penat nak jawab.n soklan biase y die akan tanye kat aku kalu aku gune comp malam2...cik ida?knape org besar boleh gune komp lame n sampi malam tp budak kecik boleh gune sekejap je (he..soklan x puas ati sebab aku selalu x bagi diorang gune komp malam )..n the best answer y aku boleh jawab tok puaskan ati budak2 kecik ni...budak2 x boleh tgk komp malam2 sebab mate awak tu x kuat lagik,orng besar boleh sbb dah lamaidup,mata pun dah kuat(hikhik..secara logiknye aku jwab n derang bolehla terima walaupun tepaksa)..
p/s : sorila umi n abi (umar n jah) sebab buat ajaran sonsang sikit...ni je jawapn terbaik y saye ade tuk diorang.

Saturday, 7 May 2011

Alkisah UMAR HAkim

"Umi..bye..UMAR nak pegi England ni.takpun London.bagi kad nak cucuk..). Dengan bekalan Beg sekolah ( isik dalam=baju)+ duit syiling dari tabung."Lebih kurang itulah kate2 Umar kpd Uminya pada pagi  Jumaat (Mei 2011).Yang paling best..Siap ade surat lagik tuk larikan diri dari rumah kepada Cik Idanye.(Sape lagi,aku la tu).Hahaaha.Kelakar betul.
Budak2 zaman sekarang.betapa cerdiknye mereka.Tapi kecerdikan nilah yang kadang2 membawa bahana.So,kepada ibu-ibu, bapa-bapa, awasi anak-anak anda selalu..